Vi har lång erfarenhet av att levererara belysningssystem för lantbruk och har lösningar för hönor, slaktkyckling, kor o grisar. Vi gör en ljusplan för ditt stall med dina förutsättningar. Vi har alltid en lösning, kontakta oss för din situation.

Exempel på ljusplan för slaktkycklingsstall med Corax LED belysning.

Corax är den nya standarden för slaktkyckling och värphönsstallar. Det är en allmänbelysning som kan användas i alla fjäderfästall. Corax är speciellt utvecklad för att för att stimulera både djurens och skötarens välbefinnande.

Tack vare det perfekta ljusspektrumet och ljusfördelningen, har Corax möjlighet att optimera djurens syn och stimulera deras behov. Bland annat ger detta positiva effekter på foder- och vattenintag, flockning och fjäderplockning. Eftersom Corax är flimmerfri och dimbar 0-100% kan stressnivån reduceras. Alla faktorer tillsammansfår djuren att må bättre och prestera mer.

Tack vare IP67 klassningen är Corax lätt att rengöra. De är gjord av material med högsta kvalitet och ger en förväntat livslängd på 50 000 timmar eller nästan 6 år. Detta minskar behov av service kostnad.
Corax är väldigt energieffektiv vilket resultat både på elräkningen och miljön.

Corax finns i följande modeller:

  • Varmvit
  • Kallvit
  • Vit, Blå,Röd
  • Blå
  • Röd

Corax XL för avelsdjur med 86% mer ljus finns i varmvit och Vit-Blå.

Corax DDS (Dynamisk Dagljus Spektrum) har förutom standard Corax justerbart spektrum och även UV-ljus.

Spektrumet kan ändras under dagen som naturligt dagsljus gör, mer blått på morgonen och varmare (rött) på kvällen. Uppfyller kraven på dagljus i L101.


ARA
  är en 230V LED lampa med E27 sockel som håller den höga standaren vi ställer. Det är ett utmärkt val för ditt stall med E27 socklar och gör både djuren och ägaren glada på flera sätt.  ARA är flimmerfri och dimbar 2-100%. Finns att beställa här: https://www.gimranas.se/products/led-lampa-ara-230v-75w


LED ljusrör
 används i och under frigående system för värphöns. Flimmerfria och dimbara 0-100%. 

ALIS är ett induktionssystem som är mycket lättmonterat. Rulla ut kabeln och knäpp fast lamporna. Går även lätt att flytta lampor. Det går även ansluta sensorer för övervakning av temperatur, ljus, och flockning i systemet.